BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, March 11, 2011

pEngaLaMaN + dUgaaN + saBar... mmg x leh lupa!!!

assalamualaikum.
alhamdulillah aku dh selamat smpai sini
skang aku berada dlm bilik aku,
umah tingkat 8 yg xdk lift, di tanta, mesir :)
suhu sekarang lbh kurang 13-15 degree cecius, mcm makin sejuk pulak rasanya :)
ok. skrg aku perlu ucap kat dri sendiri
"selamat kembali ke dunia realiti anda"
>.<

kali ni nak cita pengalam yg sgt2 aku x dpt lupakan
pengalaman dari mlysia nk smpai ke mesir nie
citanya cmnie............

mula ngn 7 mac 2011
mlm tu dh dengar kabaq yg aku n kawan2 aku akn fly balik ke mesir 9 or 10 hb
n sapa2 yg p btn awal cm aku ni akan kna fly 9hb
tp berita tu mcm x cnform lg. haish mmg serabut la tyme tu. yala. jiwa dn raga x ready lg kot nak balik sana. ati masih d Mlaysia tercinta :)
mlm tu cm dh agak cnform la yg aku akn fly 9hb
pkiaq p pkiaq mai aku amik keputusan nak tempah tiket flight dari aloq setaq ke klia mlm tu jugak
bukn saja2 nak nek flight tp last2 mnt cmtu mcm mna la nk srh abh ngn mama ambik cuti
lgpon along n baby dya sapa nak tunggu n mama ngn abah pon x sihat sgt, mls la nak susahkan depa lg, letih kot kalau nak antaq aku nek keta p klia
so mlm tu jugak aku tempah tiket


PASSENGER ELECTRONIC TICKETYour itinerary is attached here for your reference.
We look forward to your journey with us. 
Passenger(s):Miss NUR AFIFAH SAMSUDIN (Adult)



Alor Setar To: Kuala Lumpur
Flight:Malaysia Airlines MH1253Aircraft:Boeing 737-400
Depart:Tue, 08 Mar, 21:25Arrive:Tue, 08 Mar, 22:25
Number of stops:0Class:Economy
Remarks:V CLASS SALEABLE IN MSIA ONLY


ok dh siap tempah tiket
amik MAS sbb sng coz trs turun kat klia, xyah nak susah pikiaq dh
ari selasa 8 mac 2011 pukui 9 25 mlm

ok pastu keesokan harinya ^^
cam besa bgn pagi makan online n tolong along siap2kn anak dya coz nak p clinic
dh balik clinic mkn lg kemas brg ckit2 pastu tgk tv n maen msg :) then masak nasik
tiba2 irah call,
"apip2, kau x online eh? senarai nama student yg kena balik mesir 9hb punya flight tu dah kuaq la, aku dh check, tapi nama kau xdela... aku rsa ak dh cek btol2 dh, cuba kau buka n check balik"
"ok2, tq irah"
pergh! mmg sentap jantung aku lah
rasa cam nak luruh jantung ja... yala nama aku xdak? cmna ni???
then trus bukk laptop, buka link senarai nama tu
ulang dah bnyak kali dah senarai nama tu
ish ! yaa!!! nama aku mmg X DAK !!!
Ya Allah. dugaan btoi. sabaq2.
terus amik nset call jpa
ishhh awt x angkat lak nie... try 3, 4 kali nsb bek ada gak yg angkat
suara akk tu mmg cm x nak layan ja aku call
ya, xpa, aku paham, msti akk tu dh penat angkat call, yala tah berapa ratus call 1 ar pon x tau la kan, btw thanks akk :)
"akk, sya nak tnya, snrai nma yg flight 9hb dh kuar kn? nama kwn2 sya ada, tp knapa nama sya xda eh? bla bla bla........ "
"oowh awk ke, awk, leh x kalau awk fly 10hb??? sbb name awk ter'miss' lah"
ohhhhhhhhhhhhhhhhh dugaah lagi !
pastu pas merayu n gtau la yg aku dh tempah tiket flight akk tu ckp haaa boleh2 boleh la dtg la mlm ni.
then trus dya letak. xsempat aku nak tnya lagi. erk. betol ke x ni aku leh p mlm ni? sat g xdak nama aku aku nak dok kt mna lak la smntara nak tunggu 10hb kn...ish3...sabar jala
aku berpegang ngn kata2 akk tu yg aku boleh pegi sekali ngn kwn2 aku
punya la gelabah pasai nama aku xdak aku lupa yg tadi aku masak nasik(guna dpur gas, bukn guna periuk elctric)
tiba2 da bau somthng. bau cm hangit.
ohhhhhh tidakkkkkkkkkkkkkkkk aku lupaaaaaaa yg aku msk nasik td
ok periuk dh HITAM hangit haha
nsb bek mama xdk kat umah tyme tu, kalu x jenuh la kena marah hihihi... abh ngn along lak tgah tdoq tyme tu, apa lg, ttp api, buang nasik tu, masak nasi laen huk3... sabaq ja la.. mmg dugaan betoi la...

mlm tu dekat2 nk maghrib aku dh siap2 nak p airport aloq setaq
abah ja yg akn antaq aku kat airport, mama x ikut la sbb tunggu along n baby dya, sedihh ooo mama x ikut :'(
tp xpala nk wt cmna, sabaq ja la, x kn nak tinggai along lak kan.
salam ngn mama,,, sedih SGT3... sedih nak tinggai mama... :'(

sedih nak tinggai mama :'(
syg mama sgt3 :)

mmg sebak gila... tahan la ayaq mata huhu
salam along,,, sedih gakkkk xdpt dh nak tlg jaga along :'(
cium baby along, syifaa' aqila, sedih gakkk... xdpt dh nak kacau dya tdoq... x dpt dh nak jaga dya :'(
nnti aku balik mesti dya dh besaq ^^
p la airport ngn abah, puas qeyau dia2 dlm keta hik3
pastu smpai airport tgk2 flight aku DELAY pulak dh.
haish. ya, bnyak dugaan aku kali ni. xpa. msti ada hikmah nya.
nsb bek delay sat ja. pttnya kui 9 25 tp delay ke 9 50 mlm.
sedih sekali lg tyme salam abah T_T
maaf kakcik aku balik secara mnejut, xdan jumpak ang T_T

alhamdulillah akhirnya dh smpai klia dlm kui 11 cmtula
ati x tenang ag, takot nama aku xdak untk flight 9hb,
then msg ayan, dya dh smpai klia awai lagi, dya pon nek flight gak dari jb
penat jugak nak cari ayan , be4 tu dh naek tingkat 5 tu nmpak pegawai2 jpa tgh susun passport
aku pn trus p tnya nama aku, then pakcik tu kata ada nama aku
alhamdulillah. lega rasanya. then cari2 jumpa gak ngn ayan.
mkn2, lepak2, sembang2, jalan2 ngn ayan. haha. dh x tau nak wtpa smntara nak tunggu jpa panggil bkumpul.
semua stdent dh leh ambik passport msg2
suma pkt berebut nak amik passport
aku pn p la kat cik farah, pegwai jpa, tnya nma aku, dya cari punya cari.
"eh2 name awk xdela"
Ya Allah. jgn la ada poblem lagi. T_T
then pakcik td tu dtg, pegawai jpa gak rasanya pakcik tu, dya tlg cari nama aku.
eh2 ada la. huh lega. nama aku dtambah ja kat bawah list tu. mybe ssh ckit la nak perasan.
pastu pakcik tu kata suh tunggu sat, aku punya sepcial case, boarding pass baru tgah wt, tunggu2 tunggu2 n tunggu,
then pakcik tu panggil nama aku "nur afifah"
ya, aku pon amik passport aku. alhamdulillah ada jugak nama aku. ingtkn dh x leh fly 9hb, nsib bek leh gak 

kui 2 pg 9hb kena kumpul kat anjung apa tah nama dya.lupa lak.haha.
da taklimat cket dri pihak jpa.
bla bla bla...... psnn pihakjpa...
then dh masuk cek brang beg apa semua 
lepak2 kat citu, tmpat yg sama msa nak fly ari tu
semua org muka letih+ngntok, ada yg ttdoq dh pon
aku mmg x ngntok lgsg, yala cmna nak ngntoknya, risau pkiaq lg takot2 nama aku xdak plak ka atas flight sat g
pastu, tiba2 tgah sembang ngn irah baru tesedaq yg boarding pass aku nama laen. BUKAN nama aku. nama sama tp binti lain. owh cm na ni!!! pgawai jpa dh xdak kat situ, nak tnya pon dh x boleh, tawakal je lah.
then masuk flight, akk pramugari tu ckap tmpat duduk aku kat atas. 
ok aku pon naek la ngn beg laptop aku tu, naek2 eh2 awt tmpat aku dh ada org duduk. em xpala aku pon duduk la sblah dya. pastu tmpt yg aku ddk sat tu pon ada org punya. aku tnya la akk pramugari tu, akk tmpt saya kat mana? tgk2 rupanya2 DOUBLE SEAT
ya, double seat. 2 NAMA utk 1 SEAT YG SAMA.
eh cmna ni. aku nk dok mana. aku pon kena la bgn. akk tu ckp dduk je tmpat mna yg kosong dulu jap. jap g diorg urskan. aku pon ddk la area2 situ.setiap tmpat yg aku ddk pastu mesti sat ja coz tuan punya tmpat dduk dh smpai. then aku kena berdri la kat depan sekali. mcm org blur ja. mmg geram la jugak kn. sbaq ja la.
pastu akk tu ckp mmg kebetulan la tmpt duduk yg sama n nama yg sama cuma binti ja laen
nama aku nur afifah SAMSUDIN. nama lagi satu utk seat yg sama nur afifah RAHIMI. mmg x perasan la. maybe counter clap kot. xpalah. dugaan aku. sabaq2.
pastu akk tu sruh aku trun utk cari tmpat duduk kat bawah. sekali lg aku kena berdiri kat depan pintu tunggu tempat kosong. ok ada1 tempat kosong kt depan sekali betoi2 pintu tu. aku pn duduk la. x smpai 5 mnt duduk, rupanya tmpat tu pon dah ada org punya. Ya Allah. bnyak sungguh dugaan aku kali ni.
bediri lagi sekali dgn muka blur. >.<
geram+letih+tension+mengantok+x larat+sedih. semua perasaan ada la masa tu.
tunggu punya tunggu then akk tu ckapa kena naek pulak tmpat tadi
ish, mmg perlu kesabaran yg tinggi la,
aku pon naek ngn ati yg xdak perassaan, doa ja arap2 semuanya ok.
alhamdulillah. ada jugak 1 tempat kosong kat atas. aku pn ddk kat situ.
5 30 pg 9 mac 2011 berlepas ke dubai
kat dubai transit 2 jam 30mnt
then dari dubai terus ke cairo.
ALHAMDULILLAH. dlm kui 12 lbh tgah ari 9 hb selamat smpai kat cairo international airport.

gambar ni amik kt blog ayan ^_^
aku xdak mood nak tangkap gambaq huhu

lbh kurang pukui 5 30 ptg smpai d tanta.
angkut beg 19 kg naek tingkat 8. 2 kali angkut. agak penat. sbb dh lama x naek tangga tinggi2. 
huhu. ok. habis cita. nnti cita lagi. 

~ MESIR (مصر) ~
م- musibah
ص- sabar
ر- redha

* setiap dugaan yg berlaku pasti ada hikmahnya =)

2 comments:

dentist-to-be said...

terbaik..
haha

nur afifah samsudin said...

terbaik2 jugak. (dlm ati tesiksa) T__T