BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, February 15, 2011

ikan bakar kot

assalamualaikum

entri ni khas dibuat utk nadia
hehe
nadia
sory lmbat balas post nadia kat fb apip ari tu
hehe baru ada mood nak bls
besa la bila dok umah ni mls ckit
nadia2
sbnrnya kn apip pon dah x ingt la cara nak wat dya
ingt ckit2 je
agpon ari tu pon maen hntam jugak
nadia try la kot2 jadi 
agak2 jer la ea

ha ni chef apip nak gtau ni cara nak wat
ikan cencaru sumbat bakar
erk x tau nak bg nama apa mskn tue sbnrnya
ok.... cmnie...
ikan tu nadia belah la blkng dya sbb nak sumbat segala isi2 nnti
pastu apa yg nk disumbat tu simple ja
amik bwg bsr or bwg kcik, bwg pth ckit, halia ckit, cili, gula, garam, belacan ckt, ayaq asam jawa
kalu nk sdp ckit g masuk ckit serbuk perasa (pasti sedap n adik brdik dya)
pastu blend ja suma tu kalu mls nak tumbuk
pastu dah siap blend
sumbat la isi2 semua tu kt blkng ikan yg dblah tadi
balut ikan ngn pembalut aluminium tu
pastu bakaq la
then masak dn boleh dimakan :)
kalu sedap tahniah
kalu x sedap cuba lagi 
haha :)
kuantiti dya men agak jela ek (ikut kata ati)
hmm nk ltk gamba pon ari tu mkn x smpat amik gambar
huhu
ok.. habis... !

kalu sdp pos la ckt  =)

2 comments:

dentist-to-be said...

kemain ag apip..
haha..
cayalah~

nur afifah samsudin said...

haha mesti~~~ :D